Onze twee wachtschepen worden goed gebruikt. Ze vormen een trouwe en vaste locatie voor de opkomsten van onze speltakken. Maar ook onze huurders maken er gebruik van en ze worden ook regelmatig ingezet om mee te varen. Bijvoorbeeld met weekenden en zomerkampen voor de jeugdleden. Dat wij twee van deze mooie schepen hebben, daar zijn we best een beetje trots op! Zeker omdat ze beide ook erkend Varend Monument zijn. Om deze schepen mooi en veilig te houden, moet er continue onderhoud uitgevoerd worden. Daar hebben we gelukkig een enthousiast team van vrijwilligers voor: het klusteam.

Het klusteam zet zich in voor allerlei klussen. Dit kunnen kleine en eenvoudige klussen zijn, zoals een verfbeurt of een grondige schoonmaakbeurt. Maar ook grotere projecten of meer specialistisch werk. Denk aan het aanleggen van elektra of sanitair, laswerkzaamheden of een verbouwing in de machine kamer. Het klusteam bestaat uit verschillende mensen: loodsen, plusscouts, ouders van jeugdleden en vrijwilligers die het leuk vinden om op een schip te klussen. Er is altijd wel voor iedereen iets te doen.

Het klusteam wordt gecoördineerd door onze Coördinator Klusteam (Bram Ardesch). Samen met de beheerders van de wachtschepen en onze blokhut, en met de technische mensen van de groep heeft hij regelmatig overleg over het geplande onderhoud. Als genoeg klussen zich aandienen, zal de coördinator een klusavond of -dag georganisen en iedereen uit het klusteam daarvoor uitnodigen (ongeveer 5 tot 7 keer per jaar). Ook zorgt hij ervoor dat iedere klusser wordt gekoppeld aan een geschikte klus.

Ben je een beetje handig en lijkt het je leuk om een paar uurtjes per jaar lekker bezig te zijn op onze wachtschepen of blokhut? Laat een berichtje achter bij Bram via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Hij zal je op de hoogte houden over aankomende klusprojecten!

Op het water, in het water...

SponsorKliks, gratis sponsoren!